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The Company

Situated in a beautiful location on the hills overlooking Montepulciano is the Azienda Lombardo. Founded in 1972 by Antonino, father of the owner Giacinto, consisting by over 35 hectares of vineyards, with Sangiovese (Prugnolo Gentile) planted in the most of those, and that are divided into different zones: Caggiole, Confino, S.Polo e Gracciano, where there is also the main venue of the winery. The soils of the property are different each other: medium mixture and tufaceous: nicely predisposed for elegant wines and low tannin; instead clayey soils that originate more structured and powerfull wines, suitable for for a lengthy aging
The cellars are located on the road S.P. 326 in Gracciano di Montepulciano: Here there is the department vinification, aging and bottling; While in the frame of the eighteenth century villa in Via Umbria, where the family lives, have been restored the historical cellars and its tasting room.
specific period

Cellar

This is located in the basement of an eighteenth century villa. In this ancient, charming wine cellar there are French oak barrels, but there are also barriques and tonneaux.At a constant temperature, is this the perfect place for the maturation and the aging of our Vino Nobile di Montepulciano.
Another period

Vinificazione

Posta nei sotterranei della villa settecentesca, l’antica cantina è composta principalmente da botti in rovere francese, ma non mancano barriques e tonneaux.
Ad una temperatura costante è il luogo ideale per la maturazione e l’affinamento del nostro Vino Nobile di Montepulciano.
Another period

Degustazione

Posta nei sotterranei della villa settecentesca, l’antica cantina è composta principalmente da botti in rovere francese, ma non mancano barriques e tonneaux.
Ad una temperatura costante è il luogo ideale per la maturazione e l’affinamento del nostro Vino Nobile di Montepulciano.
One more period

La Famiglia

Posta nei sotterranei della villa settecentesca, l’antica cantina è composta principalmente da botti in rovere francese, ma non mancano barriques e tonneaux. Ad una temperatura costante è il luogo ideale per la maturazione e l’affinamento del nostro Vino Nobile di Montepulciano.